Sandheden om originale printerpatroner

Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål.
Klik på en af hovedkategorierne herunder.
Finder du ikke svaret på netop dit spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at
kontakte os på tlf. 38116070 eller via email: kundeservice@inkpro.dk

Kundeservice

Printerblæk

Printerblæk er blevet anset for at være den dyreste væske, som sælges på markedet på grund af de anvendte materialer. Printerblæk er fremstillet af en blanding af vand, glycol og pigmenter eller farvestoffer, som anvendes for at tilføje farve. Disse farvestoffer er den vigtigste del af printerblækket, og de kan fremstilles ved hjælp af naturlige eller kemiske materialer. Når blandingen er færdig, fjernes de største partikler, og blækket bliver så fyldt i printerpatronen.

En kompatibel blækpatron og en original printerpatron fremstilles på nøjagtig samme måde. Det er en del af printerproducenternes markedsføringsstrategi at hævde, at de originale blækpatroner er bedre kvalitet end de kompatible. Men de kompatible printerpatroner giver samme høje udskriftskvalitet og indeholder som regel mere blæk end de originale patroner.


"De originale patroner er alt for dyre og løber hurtigt tør"

Denne sætning hører vi dagligt fra mange af vores kunder. De fortæller os igen og igen, at de originale blækpatroner, de har købt, koster alt for meget og løber tør for blæk alt for hurtigt.

Den tårnhøje pris på originalt printerblæk er veldokumenteret. Mindre velkendt er, at mængden af ​​blæk i den gennemsnitlige patron er faldet drastisk. Nyere patroner indeholder en brøkdel af den mængde blæk, et lignende produkt indeholdt for 10 år siden.

For ti år siden indeholdte den bedst sælgende HP patron 42 ml blæk og kostede omkring kr. 190. I dag kan de typiske printerpatroner fra HP indeholde så lidt som 4 ml blæk, men kostede omkring kr. 160.

Hvis du åbner en HP-blækpatron, så vil du finde ud af, hvad der foregår. Størrelsen af ​​svampen inden i patronen, som holder trykfarven, er gradvist blevet reduceret i løbet af årene. Resten af ​​patronen er nu simpelthen tomt rum. I Epson blækpatroner er blækbeholderen systematisk blevet reduceret i størrelse.

Strategien er at få forbrugerne til at købe flere printerpatroner. Printerproducenterne har reduceret mængden af ​​blæk i patronerne markant, laver krypteret chip-teknologi og bruger aggressiv markedsføringstaktik.

Printervirksomheder gør alt, hvad de kan for at presse mængder af penge ud af de stakkels forbrugere i bytte for mindre og mindre blæk.


Køb altid printere med separate farvepatroner

Tre af de førende spillere på printermarkedet sælger tri-color farvepatroner, hvor cyan, magenta og gul farve er samlet i én patron. Disse er der ofte mindre end 2 ml blæk i pr. farve. De giver meget dårlig værdi for pengene, da hele patronen stopper med at fungere, når én af ​​de tre farver løber tør. Vi anbefaler derfor altid at købe en printer med en separat patron for hver farve.


Mindre blæk i originale patroner

Den faldende mængde blæk i patronerne har fået producenterne til at tilbyde et bemærkelsesværdigt nyt produkt - kaldet "XL"* (ekstra stor), med næsten nøjagtig samme størrelse som en standard patron. For eksempel producerer HP blækpatronen HP300, som indeholder 4 ml blæk og sælges for omkring kr. 120. Så er der "XL" versionen, HP300XL, som har 12 ml blæk og sælges for omkring kr. 180. Mange originale "XL" patroner indeholder mindre blæk end standard patroner gjorde for et par år siden.

Produktionsomkostningerne for XL-patroner er kun lidt højere, men de sælges for væsentligt mere end de små patroner.

* "XL" refererer til indholdet af blæk og ikke den fysiske størrelse af patronen.


Derfor er printerne blevet så "billige"

De største tre printerproducenter har oplevet en markant udhuling af deres markedsandel og har været nødt til at gøre noget drastisk.

Reaktionen har været at sælge billige printere og genvinde pengene på dyre patroner med lavt blækindhold, som forbrugerne skal erstatte oftere. For ti år siden kostede den gennemsnitlige printer op mod kr. 2.500. I dag kan en printer købes for kr. 200.

Mange nye printere leveres med "start patroner", som indeholder små mængder af blæk, så ejeren skal købe nye patroner næsten øjeblikkeligt.